keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Terassin kyllästelyä

Vappu tuli ja meni. Ajattelimme, että saisimme muurin valmiiksi ennen vappua. Mutta kuinkas ollakkaan! Kaupasta, josta ruukkaamme hakea kivi tarvikkeet, ehdimme ne itse käyttää kaikki. Uusi kuorma tilattiin joka saapui sitten vapun jälkeen. Ei haitannu ollenkaan! Oli muutakin puuhaa kyllä!

Muuri on muutamaa päälliskieveä vaille valmis. Portaiden pieliin laitetaan kivikaitale. Lankku estää mullan siirtymistä väärälle puolelle. Ajatuksena, että lumet saa lakastua paremmin portailta pois. Ja noin reunaan ei tarvii laittaa mitään kasvamaan.
Kuvat otettu 26.5.2015
Hommasimme 9 litran pänikän puuöljyä terassin kyllästämistä varten. Ja viimeinen kuukausi on ollutkin pelkkää taivaalle katselua. Ja päivittelyä siitä että sataa, sataa ja sataa! Tai sitten aurinko paistaa päivällä liian lujaa, terassi kuivuu hyvin ja illalla taas sataa. Ja tätä rataa...

Viimepyhänä,helluntaina  piti sitten repästä! Kun oli kerrankin hyvä sää, niin ei jäänyt oikeen vaihtoehtoja. Takaterassin sain hienosti valmiiksi kyllästettyä. Jatkoimme illemmalla etupuolta ja kuinka ollakkaan, öljy loppui kesken. Ehdimme siis puoleen väliin.

Maanantai aamuna heti maalikaupasta hakemaan toinen 9 litran pänikkä ja kiireesti kotiin jatkamaan sutimista. Niin kuinka ollakkaan, vettä alko satamaan!! HÖH!!

Mutta, ei se mitään, muuta hommaa oli... mm. se kivi alueen tekoa portaiden pieleen. Isäntä siirsi pupun jyrsimän omppupuun autotallin lähistölle. Ja istutti uuden perheomppupuun vanhan tilalle. Nyt verkotimme puut heti.
Kuvat otettu 27.5.2015
Paikallisesta puutarha kaupasta kävi ammatti puutarhuri tsekkailemassa meidän pihaa. Kerroimme mitä meillä on toiveena, otettiin mittoja ja saatiin paljon hyviä neuvoja muualle pihaan. Joita sitten toteutamme pikkuhiljaa. Puutarhuri tekee meille piirroksen ja ehdottaa rehut ja tulee vielä sitten asentelemaan paikoilleen. Mullatkin on jo tilattu, mutta se tulee vasta jonkun ajan päästä kuhan on kuivempaa keliä. Nyt se multa ois kuulema velliä.

Tänään oli se päivä, että vettä ei ole satanut! Saimme suditeltua loput terassista. Pänikästä öljy  loppui juuri viimeiseen porraslautaan. Teknisentilan portaat pitää kyllästää sitten myöhemmin, kun sinne asti ei riittäny puuöljy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti