sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ruokapöydän ja TV-kaapin tuunailua

Ennen muuttoa jo alotettiin ruokapöydän sekä penkkien tuunausprojekti. Pöytäsetti oli ostettu noin 6 vuotta sitten, ja oli ehtiny tulla jo aika lommoille. Tikkujakin lähti pyyhkiessä. Sekä tummanruskea väri oli jo mun maun jo ohittanu. Mietittiin että myydäänkö pöytä pois ja ostetaan uus tilalle. No, halvemmalla päästiin kun kekkasin että tuunataan vähän...

Oon tässä aika aktiivisti facen sisustushullut ryhmässä lueskellu muiden tuunailu juttuja ja  tällähetkellä näyttää olevan "muodissa" , "in" dc-fixailu, eli Dc-Fix on sellasta ehkä pikkasen paksumpaa kuin kontaktimuovi, joka sitten asetetaan korjattavan pinnanpäälle.

Tähän pöytään varasin 5 rullaa, yhessä rullassa on 2 metriä pituutta ja 45 cm leveyttä. Semmonen kapee 2 metrin suikale jäi jemmaan. Värejä oli melekeen miljoona, kaikkee mahollista yksvärisiä, puu kuosisia niin kuin tämä meidän valinta, marmori pintoja, metalli pintoja yms... Tällänen valtava valikoima oli ainakin Vantaan Bauhaussissa ja sieltä nämäkin hommattiin kun siellä päin oltiin.

Paikallisista kaupoista esim Prismasta ja Kärkkäiseltä kävin myös kyselmessä ennen tuota hakureissua, niin eivät tienneet kyseistä tuotetta.. Ihmeellistä!! No, ei kaikkee voi tietää!

Juu, eli tässä on meidän vanha pöytä penkkeineen, valkoset pisteet on paikkaus ainetta. Sen jälkeen maalasin jalat valkoiseksi. Olin siis laiska ja oikaisin hiomatta väripintaa pois.


Parin maalikerroksen jälkeen, annoin toki kuivua hyvin. Sitten dc-fixit kehiin, tapettilasta oli kätevä apuväline muovin laitossa. Sai hyvin kuplat pois, mutta jos oli jämy kupla niin varovasti piti irrottaa tasaisesti ja ottaa kuplat pois. Yhteen lähelle sauma kohtaan jäi kupla ja sitä en saanu lastalla pois, joten pakko oli raottaa saumasta ja mokoma siitä pikkusen veny. Joten siihen kohtaan tuli kurttu! No, sitä ei kukaan huomaa kun ei kerro. Ja liina päällä niin menee muinamiehinä. Saumojakaan ei huomaa ja ne saa kyllä oikeen loistavasti puskuun. Alareunat piti laittaa teipillä kiinni jotta ei liima irtoile ja muovi törrötä suoraan alaspäin.

Kyllä meijän uutta pöytää on ihmetelty, ollaan ostettu kaupasta... mistä? No ei mistään tai on mut aikoja sitten, tää on se meijän vanaha pöytä.... Kyllä on onnistunut, ainakin mielestäni! Mitäs te lukijat tuumailette tämmösestä...?? Niin ja 50 euroo meni tarvikkeisiin yhteensä. Eli ei paha uudesta ruokakaluste setistä.


Juu, ja sitten toinen projekti on ollu TV-kaapin metsästys! Olen noin vuoden verran siitä höpissy Jarkolle että sitten kun on uus koti, niin telkkua ei tuu minnekään näkösälle ja halluun sen kaappiin piiloon. Jahas!! No oon sitten metsästäny tiettyä Ikean Markör kaappia, se on kooltaan ja muodoltaan juuri sopiva. Mutta sitä ei oo valmistettu enää vuosiin ja myyty Ikeasta loppuun jo vuosia sitten.

No, minähän oon kytänny tori.fi ja huuto.netit ja sun muut fi ja netit... on löytyny useampiakin mutta aika, paikka ja hinta on ollu aina jollainlailla esteenä. Mutta mutta, enpä ressaillu ja hätäilly ku taas tähänkin annoin Taivaan Iskälle sormet peliin... Pari viikkoo ennen meidän muuttoa tuli huutoon kaappi helsingissä, eli aika pitkän matkan päässä. Mut eipä mitään kysäsin että onnistuuko nouto parinviikon päähän ja onnistuhan se. Oltiin menossa työreissulle ja samalla noudettiin aarre ja tooosi edullisesti, kiitos siitäkin!! Muutenkin tässä rahan reikää....

Tälle kaapille tein vain imuroinnin ja kostealla pyyhinnän. Jotain kuoppia peittelin massalla.


Ja oijottiin taas, eli ei hiottu lakkapintaa pois. Hyvä tuli, parit maalikerroset sisäpuolelle ja päälle. Sivupäätyihin kolmekerrosta maalia. Sai jäädä "vanhan" näköseks, eli hiukka kuultaa puunväri alta, mutta oikeestaan parempi kuin ihan valkonen. Takataustalle vedin liisteriä ja tapetit päälle. Keittiön välitilaan etsittiin aikoinaan tapetteja ja nämä oli mallipaloja. Mienasin heittää roskiin, mutta onneks säästin jos joskus tuunailen jotain. No nyt tuli oikeen loisto käyttöön! Vetimet vaihdettiin kukkalasivetimiin. Aika nami tuli!!


Nyt ollaan asuttu kotia 5 yötä, hyvin on nukuttanu. Muutama vieraskin on piipahtanut, kivaa. Vielä osa hyvin pieni osa on anoppilassa. Pari juttua on vielä tuunauksessa, joista sitten myöhemmin lisää. Yhä edelleen osa matoista, kaikki verhotangot, peilit on vielä kaupoissa. Kuhan nyt omat tavarat löytäs paikkansa jonnekin. Saadaan kasattua Ikea kalut paikoilleen yms... Mutta kyllä on Kivvaa...

Saunaa ollaan joka ilta testailtu ja eilis iltana oli ekat saunakaverit ja ekat kunnon äsäkät löylytkin löyty. Kato, ei voi lukee ohjekirjoja, pitää eka kokeilla... ite! Takkaa ollaan kans koiteltu esilämmitellä, mutta tupruttaa savua sisään. En tiijä onko ilmoissa vika vai käyttäjissä. No ei varmaan käyttäjissä kuitenkaan. On meillä aikasemminkin ollu takkoja. Menee uutuuden piikkiin ennenkuin rupee kunnolla vetämään.

Keittiö on toimivuudeltaan aivan loistava!!! Super loistava ja toimiva, kiitos siitä kuuluu Naapurin Emännälle vähän matkan päähän. Siellä kävi kyttäilemässä ja mittiloimassa ennen meidän keittiön piirrustus vaihetta, samalla toki eteisen ja spaan kopsasin :) Että Iso KIITOS!!

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea uuteen tupaan!! Mahtavaa :) Onnellisia vuosia teille pirtissänne! Onpa hienosti tuunattu pöytä ja kaappi. Olen minäkin kummastellut tuo dcfixiä - ja voihan olla että meilläkin uudistuu pian huonekalut ;) Meillä matkaa vielä 9 viikkoa. Terkuin Riina.

  VastaaPoista
 2. Heissan. Kiitokset! Meillä on 29.3. kodin siunaaminen ja sitä odotellessa... Ihanaa on ollut kyllä!! Se 9 viikkoo kyllä hurahtaa äkkiä!! Ei muutakuin kokeile vaan, dcfixillä saa ihmeitä aikaan!! Onkos jossain kuvia teidän projektista?

  VastaaPoista
 3. =) Jos itse hoksaa jotain kivaa ja toimivaa, se on mukava, jos se kelpaa muillekin. Ja pöytä on hieno! T. se em. emäntä. ;-)

  VastaaPoista
 4. Minä olen parasta aikaa päällystämässä keittiön kaappien ovet dc-fixillä. Tulee ihan mahtavaa jälkeä, eikä takuulla erota että on muovi kyseessä. Uudet vetimetkin on jo hankittu ja jopa on edullinen ja hyvän näköinen keittiöremontti. Aion päällystää muutakin ja fixailla vanhoja kalusteita ihan uuden näköisiksi. Suosittelen kokeilemaan, huippukeksintö. Hieno on tuo teidän pöytäryhmäkin.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää. Onko fixi kestänyt hyvin kulutusta istuin osissa? Pirttikaluston tuunaus itelläki edessä ja mietin tuota istuin osaa fixaanko vai maalaanko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Enpäs oo aikoihin käynyt tsekkailemassa mitä tänne blogiiin kuuluu! Fixit on kestänyt hyvin kulutusta ja ovat kohtuu siistit. Ainoot kohdat jotka irvistelee on lähes kaikki kulmat sekä pöydän että penkkien. Enkä ole viitsinyt niitä korjailla. Ei haittaa niin paljoa. Eli yhä edelleen pelittää. Ja 4 vuotta olleet käytössä, mutta vain hienostelu käytössä harvemmin. Yleensä ruokaillaan saarekkeen äärellä.

   Poista