lauantai 21. syyskuuta 2013

Pintamateriaali valinnat

Tämä oli tuskaisempi tie, kuin osasin ajatella. Varsinkin kun soppaan tarvitaan kaksi, tai kun toinenkin haluaa sanoa sanottavansa, niin ei se aina helpolla päätös tule. Muutaman jutun sain hyvillä "myynti" puheilla läpi... heeh! Mutta kyllä kumpaakin miellyttää ainakin tähän mennessä. Sehän on sitten eriasia miltä meidän valinnat näyttää lattioilla ja seinillä!!

Toivotaan vain kovasti, että koko värimaalilma ei olisi tylsä, aneeminen liian harmaa/valkoinen. Kun näitähän me siis valittiin. Kuvaruudulla värit näyttää erilaisille kuin livenä!

Aloitetaan siitä, että tein pohjapiirrokseen kartan. Siihen sijoitin maaliseinät, laatat mitä mihinkin tulee sekä lattiat.
Vakiohintaan kuului 2 maalia, muut lisäsävyt lisähintaan. Pääväreinä tulee olemaan Tikkurilan Tunne Värikartasta valkoinen, sävynä Talvi V503 ja hempeä beige, Shaali Y467. Makkareihin pojat saivat valita 3 eri vihreän sävystä ja kumpikin halusi saman eli, X385 Monsuuni ja meidän huoneeseen tulee hiukka roosahtava G477 Budoaari sävy.
Katto ja lattialistat oli vakiona aika tavalliset (pienet, koristeettomat), joten näissä sain käyttää myyntipuheitani miehelle. Ja jeee, sain tahtoni läpi! Halusin koristeellisemmat ja mahdollisimman leveät listat. Tällaiset oli lisähintaan ja ainoastaan nämä DT-valikoimissa tarjolla, joten nämä kelpasi!
Kattolista valkoinen 564-00 16x63, Lattialista valkoinen 380-50 15x65
Aluksi päätimme vakaasti, että lattiaksi haluamme vinyylikorkkilattian. Sen takia, että lattia myös hengittäisi, kun alle ei tarvitsisi laittaa muovia tai sen tyylistä kerrosta. Sekä sen takia, että olisi lämmin, ei kopise ja on mukavan tuntuinen jalkaan.

No, keskusteltuamme lattiamyyjien ja tarjousten saatuamme, tulimme siihen tulokseen, että mieluummin tässä vaiheessa laitetaan kuitenkin se laminaatti. Syyt siihen miksi; pakko kuitenkin laittaa alle muovi mikälie (takuun saamiseksi), korkkilattia olisi ollut ruton kallis, sillä erotuksella saamme paaaljon jotain muita juttuja. Joita on siis otettu, heeh. Ja sekin selvisi, että sen korkin alle olisi joutunut myös laittamaan sen muovin jokatapauksessa. Eli ei ollu oikeen vaihtoehtoja.

Jouduin pyytämään edustajalta takaisin laminaatti näytteet häntä koipien välissä, kun aluksi en suostunut edes niitä vilaisemaankaan!! Joten tällainen valinta tuli ja olemme tyytyväisiä. Sitten kun mukulat on isompia ja lattia remonttikunnossa, ja rahapussi pullollaan jotain. Niin sitten katsomme asiaa uudelleen halutaanko korkkilattiaa eläkelläisten varpaiden alle!

Laatat ovat kaikkialla saman väriset, Dakar antrasiitti. Eteiseen kokona 33x33 ja kosteisiin tiloihin 10x10. Kummatkin lattiamateriaalit kuuluvat vakiohintaan.
Laminaatti Upofloor Vitality Diplomat: 660 Artic Wood, Laatat Dakar antrasiitti
Saunaan halusimme jotain rouheeta laattaa kiuas/ovi seinälle. Ja se löytyi Laattapisteestä. Todella upee ja tietyssä valossa kimaltelee kauniisti. Kuvassa ei todellakaan tule eduksi. Tämän hommaamme itse ja toivotaan että laatoittaja haluaa innokkaana asentaa. Tämä laatta ladotaan paikalleen ja ei tule kovin näkyviä saumoja. Saunan laatan nimeä, ei vielä tajuttu kysyä.

Pesuhuoneen laatat ovat ovat keskenään samaa sarjaa, eri sävyiset; Italia Graphite sekä White, koko 20x50, laatat tulee vaakaan.
Meidän makkarin kylppäriin, johon tulee myös tassuamme, sitä emme ole vielä valinneet. Mutta aika täydellinen taisi löytyä Rautapohjasta. Täytyy vielä sitä tsiigailla. Kalusteseinille ja amme seinälle tulee harmaat laatat ja vastapäisille valkoiset laatat vaakaan. Viisi kipaletta kukkalaatta raitaa, pohjapiirroskartasta löytyy ne viivat.

WC:hen tulee samaa laattaa. Nämä ovat vakioita myös, paitsi kukkalaatta. Vaaleat laatat ovat pohjaväriltään samat, tuossa kuvassa on paha sävyero. Laatat tulee vaakaan, paitsi tehostekukka pystyyn.
Ylin laatta Italia Graphite 20x50, Alavas. Branco valkoinen matta 25x40, Kukkalaatta Time White Dec. 20x50
DT:n tapetti valikoimat oli, ei meidän makuun. Kiertelimme kaikki tapettikaupat kylillä, etsien täydellistä tapettia keittiön välitilaan tai kummallekin seinälle kokonaan. Riippuen siitä millainen löydetään. Välillä mietimme laattaakin, mutta ei sittenkään tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Löysimme lopulta Trendo sisustusputiikista mieluisan tapetin. Sen tapetoin itse, kun maalit on isketty seinään ja ennenkuin kalusteet tulee paikalleen. Lasi tai pleksi tulee sitten tapetin päälle suojaksi.

Tapetti sopii hyvin valkoisen kanssa taustaltaan ja shaalin väriin kuvioiden puolesta. Tapetissa on resepti tauluja enklannin kielellä. Ihan toteuttamisen oloisia oli, sen mitä ymmärsin! Ja yks rulla riittää tätä ja sitä jää ylipuolet ylimäärästä! Jos en tupeksi asentaessa!! Tapetin sävy kuvassa on liian tumma. Tapetti on hyvin vaalea.

Ompas nyt mukavan helpottunu olo, kun päätöksiä saatu aikaiseksi! Mun talo rupee oleen nyt valmis! Miehellä talo oli valmis, sillon ku sai pohjat tehtyä. heeeh!

Nämä tiedot pitäis vielä iskeä DT:n tietopankkiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti