keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Köysien asennus terassille

Vähän viiveellä kirjoittelen tänne kuulumisia. On iskenyt laiskuus tänne kirjoitteluun ja muuta kiirettä. Nyt ollaan vähän niin kuin joululomailemassa, niin on aikaa surffailla. Muut on mäessä laskettelemassa...

Kesän edetessä kaikki kasvivauvat lähti hyvin kasvuun. Syksyyn mennessä osa oli ainakin kolminkertaistuneet. Kiitos siitä vesisateelle, kertaakaan ei tarvinnut kastella hanavedellä. Rikkaruohoja tuli harvakseltaan ja ne oli helppo nykästä pois, kun sellaisen huomasin. Pariin kasviin tuli kyllä ihan hirveesti rikkaa, kuulema oli joihinkin ostomulta säkkeihin päässyt jotain rikkasiemeniä joukkoon ja niitä puski kyllä. Katsotaan ensikesänä käykö samoin. Hake madaltui puoleen, joten keväällä on pakko tuoda lisää.

Terassin valmistuttua kiinnitin köyden rengaspidikkeet tolppiin heti viimekesänä. Köysi oli laatikossa odottamassa rullalla sen asentamista talven yli. Vihdoin sekin inspis saatiin ja sopiva rakonen. Toki lopussa sato vettä. Mutta ei haitannut hommia sen kummemmin.

Köysi riitti hyvin, ja sitä jäi muutama metri ylikin. Hankaluuksia ei pahemmin ollut. Päät saatiin kohtaleisen hyvin tuppeihin. Yhtä jouduttiin kyllä purkamaan kun ei ihan putkeen mennyt. Piti ihan sahalla sahata köysi poikki ja tiukasti teippi ympärille ettei lähe purkaantuun. Tupen läpi meni ruuvi ja siinä oli haastetta ruuvata köyden läpi. Onneks oli voimanpatti vieressä!

Kuvat otettu 18.7.2015
Kummasti muuttui terassin näyttävyys entisestään kun köydet oli paikallaan. Se on nyt "täyteläisempi" vaikka ei sitä aikaisemmin ajatellut että siitä puuttuis jotain, mutta jos köyttä ei olis, niin ehdottomasti sitä se kaipaisi!

Kaiteitten alkuun löysimme tukevat koukut Bauhaussista. Kätevä laittaa syksyllä lyhdyt roikkumaan ja kesällä kukkajuttuja.

Kesäistutukset meni vaihtoon. Ja nätit tuli taas. Portaittein pieleen tein isommat ja neljä vähän pienempää asetelmaa etu ja takapihalle portaikon viereen. Pihan sisääntuloon laitoimme padan toimintaan. Hyvät salaojitukset isoista kivistä pohjalle. Ja samoja syyskasveja multiin. Jäkälät laitoin vielä ympärille vähän myöhemmässä vaiheessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti