perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mökkien paikalleen mittausta uudelleen!

Muutama vuosi siitä vierähti edellisistä mittauksista. Rakennus lupakin ehti mennä noin kuukausi sitten umpeen. Joten meidän piti käydä naapurit kuulemassa uudelleen. Toki yksi uusi naapuri oli tullut sillä välin ja vastapäätä oli muuttanut vanhat asukkaat pois ja uudet tulleet tilalle. Kahdet sivuilla olevat naapurit oli ihan innoissaan, että nytkö se alkaa! Eli ihan aiheellista oli käydä esittelemässä uusillekin tulokkaille meidän rakennus ajatuksia.

Aikaa vastaan ollaan tässä tapeltu, Kaupungintalo sulkeutuu kokonaan lomalle kk tänään. Ja ennen sitä piti saada mittaukset tehtyä tontille, sekä kaikki piirrustukset, luvat yms papereita miljoona kaupungille vetämään. Monestakin syystä, aina vaan meinaa mennä viime tippaan. Vaikkakin me hoidamme asiat heti altapois. Design-talon myyjälle jouduimme soittelemaan ja olemaan huolissaan, että ehtiikö nyt tarvittavat paperit kaupungille. No just ehti! Kyllä niilläkin oli huoli ja tekivät parhaansa.

Meidän päässä tämä aloitus alkoi Desing-talon kanssa vähän niinkuin puskista. Mutta kaikki on sujunut hienosti, tähän mennessä. Unelmia kohti ollaan menossa. Nyt meillä on tarkastuksessa talonvedos piirrustukset. Joutuu tekemään muutamia muutoksia, ei onneksi isoja, mutta kuitenkin. Aina kun on monta tekijää, niin kaikki asiat ei välttämättä tule paperille heti ensikerralla. Eli todella tarkka saa olla. Nyt pitää tehdä muutokset, myöhemmin niitä on vaikea enää tehdä. Ellei halua heti ruveta remppaamaan!

Tänä aamuna klo 9 reikäreikä tuli pari miestä mittiloimaan tontillemme autotallin ja talon paikkaa. Vanhat tikut sai siirtyä ja uudet tuli tilalle. Prisma oli sellanen kiva pikku periskooppi, jolla näki sivuille ja suoraan. Sillä saivat linjat täsmäämään. Ja ihan perus mittanauhalla mitta. Koordinaatiot talletettiin semmosella punasella laitteella. Ja joskus tässä näin, meille päästään ihan GPS:lläkin perille asti. Eli kartalle tulee mustat laatikot!

Autotalli/katos/varasto paikkaa koodaamassa. Kuvat otettu 5.7.2013

Talon paikka olikin jännä juttu, siihen kun saa itse oikeastikin vaikuttaa. Alkuperäinen paikka oli mielestäni aivan liian lähellä pihaa. Tai no, vaikee selittää, mutta talon julkisivureunaa sain siirtää varmaan ainakin 3 metriä lähemmäs metsää, ellei enemmänkin. Ja se teki jo paljon.

Alimmaisesta kuvasta näkyy kuinka talon keskikohta on kallion päällä. Kallion päälle tulee mursketta ja honttakohtiin. Ylhäältä toinen kuva on talon takaa oleva kuva, jossa terassin (valkoisen tikut ja puukepin väli) kohdalla on syvä monttu tai oikeastaan kallio jyrkänne. Siihen tulee melekeen 1,5 metriä mursketta, tasotetaan kallion tasalle asti. Siihen kohdalle tulee meidän makkari. Eli hontassa nukutaan!

Kuvat otettu 5.7.2013
Tuntuupa mukavalle kun edes hieman on asiat edenneet, vaikka kyllä on takunnut moni asia muissa ympyröissä. Mutta kyllä tässä vielä hetki menee ennenkuin näkee jotain valmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti