torstai 30. toukokuuta 2013

Hailuoto 169

Eilen istuimme Desing-talo myyjän kanssa pöydän ääressä lähes koko päivän. Löysimme sellaisen talonpohjan jota pystyimme lähes mielinmäärin muuntelemaan. Kunhan ulkoseinät pysyy paikallaan. Tai saihan niitäkin muuttaa, mutta ei onneksi tarvinnut.

Tuntuu niin mukavalle nyt, kun vihdoin ja viimein monen kommelluksen ja epäonnistumisien jälkeen kaupat sujui mallikkaasti. Tai ainakin tähän mennessä. Ja kaikki tuntuu niin selvälle, kaikille lisäyksille on hinta, tiedetään tarkkaan mitä taloon sisältyy yms.

Olemme siis allerginen perhe, altistuttu homeille, formaldehydille. Tai siis osa meistä ei koko perhe. Joten vaatimuksena on hengittävä ja materiaaleiltaan laadukas talo.

Todella pitkään mietimme hirsitaloa, ja teimme siitä jo jopa kaupatkin, mutta mönkään meni ja purimme koko kaupan. Siitä ei sen enempää. Desing-talo oli myös toisena vaihtoehtona jo myöskin ihan alussa, mutta silloin se jäi sen takia kun seiniin oli laitettava muovit.

Mutta kun asiat meni mönkään vuosien saatossa, tuntui niin pöhkölle että miksi miksi kaikki vaan pitkittyy ja tulee ongelmia ja ei päästä eteenpäin. No, kaikella on tarkoituksensa ja Jumala on niin taitava johdattamaan, vaikka välillä tuntuukin niin vaikealle, ja epäoikeuden mukaiselta toiminnalta.

No, nyt Desing-talolle on tullut uusi talomuoto, EKOTALO, eli ekovillaa tulee rekenteisiin ja höyrynsulkumuovin tilalle höyrynsulkukangas (Itello) joka hengittää. Materiaalit on formaldehydi vapaita, mikä nyt nykyaikana on lähes tavanomaista jo luonnostaankin.

Samaan aikaan rakennamme myös autotallin, jossa on talli ovella, katos ja varasto.

Myöhemmin kun saan oikeat mittasuhde piirrokset suunnitelmastani. Niin laitan talonpohjakuvat ennen ja jälkeen.

Talon rakentamis puuhat alkaa vk 37, uusi kotimme ja autotallimme alkaa silloin kohota taivasta kohti. Tiedämme että on sateen uhka, mutta se on nyt niin otettu huomioon ja rekentaja huolehtii tarvikkeiden ja talon todella hyvin suojaamisesta, jos sade alkaa. Ja jos on sade kausi niin taloa ei silloin pystytetä. Kotimme olisi valmis sitten vk 7/2014. Tuntuu todella nopealta ajalta, mutta katsotaan...

Olisi mukava saada tänne ns. lukijoita blogiini :), todennäköisesti siitä tulee ilmoitus kun olen blogannut tänne jotain. Niin voi samantien käydä tsekkaamassa!

Kylläpäs nyt aurinko paistaa, oooks!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti