maanantai 30. kesäkuuta 2014

Temppula savessa...

Viikko on suditeltu ahkerasti! Viime maanantaina, heti juhannuksen jälkeen tehtiin reklis Cramolle. Tai ei me mitään reklistä tehty kun J. sanovaan että rikki on ja en maksa!! Ja häipy paikalta, no tuttujahan ne kun naapuri liike. Ei vaan just sillon ollu mieli kovin hyvä ja omaan liikkeeseen oli kiire. Päivän mittaan siellä Cramon miehet tutki asiaa ja vika tosiaan löyty! Koneen sisuskaluihin oli valunu jotain nesteitä ja sen takia se ei pelittäny. Saimme toisen koneen tilalle samaan hintaan ja kolme päivää oli aikaa. Eli hyvä juttu se!

Joten homma saatiin luistamaan. Harmi vaan että nosturi ei päässy niin pitkälle rinteeseen, jotta olis ylttäny toisen talonpäädyn maalaamaan. Siihen meijän pitää keksiä joku isompi nosturi tai sitten askarrella teline!

Maali on kyllä aivan loistava, siis täydellinen! Paranee kuivuessaan. Ja on erivärinen eri valoissa. Varjossa harmaa ja auringossa beigenruskee. Ja sekavalossa, näiden värien sekotus. Eikä taita ainakaan omaan silmään yhtään siniseen eikä violettiin!
Kuvat otettu 30.6.2014

Autotalli on ihan vaiheessa, mutta homma jatkuu... Valkosen tiherrykset tehään tuon harmaan maalauksen jälkeen. Pittää hakia pikkupensseleitä ja hermoja kaupasta!

Ollaan maalailtu Teknoksen Nordica Eko maalilla. On sellainen maali joka on myrkytön M1 luokiteltu, ja ennen kaikkia hengittävä maali. Joka sopii loistavasti juuri meidän talolle, jossa on hengittävät seinät. Miellähän on se Intello höyrynsulkukangas välissä, eikä mitään muovia niinkuin yleensä.

Tuon "ruskeen" sävy koodi on 560X ja valkoisen koodi on 9601
Teknos Nordica Eko TVT 560X (värillinen)
2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida, kun onneksemme löysin tämän blogitekstisi Googlen kautta :) Ollaan myös taloa maalaamassa ja alunperin värilastujen perusteella ihastuttiin juurikin sävyyn 560X. Haettiin tänään muutama purkki maaleja malliksi ja kaksi muuta värivaihtoehtoa jouduttiin rajaamaan heti pois, sillä ne ei olleet läheskään sitä mitä haettiin. 560X:n värisävy myös hiukan epäilytti, sillä maalattiin vain yksi irtolauta ja se näytti varjossa todella violetilta. Toivottavasti tämä ei sitten suuremmassa pinta-alassa näkyisi niin paljon? Auringossa väri oli enemmän sitä, mitä toivottiin (toki maali ei ehtinyt ihan kuivaksi asti illan aikana kuivua). Koko ilta tullut sitten pohdittua sitä, että joudutaanko vielä etsimään joku uusi silmää miellyttävämpi sävy ja löytyykö sellaista ylipäätään.. Tämän postauksesi perusteella uskoisin kuitenkin, että tehtiin oikea valinta sävyn suhteen. Eli kiitos!

    VastaaPoista
  2. hei ja kiva kun löysit apua! Ollaan itse tykätty ihan hurjasti tästä meidän valitsemasta väristä! toivottavasti löytyy juuri sopiva teillekin! Kannattaa käydä vaikka livenä kattomassa jossain, aurinkoisella ja pilvisellä kelillä, sekä maastokin vaikuttaa ehken jollainlailla. ja näyttää olevan niin kun maalin iskee pintaan, niin se oikeesti muuttuu kuivuessaan. oikeastaan noin viikon päästä on vasta oikea väri näkyvillä!

    VastaaPoista