lauantai 21. kesäkuuta 2014

Maalia pintaan!

No nyt se sitten koitti tämä maalausurakan alotus ihan oikeesti. Ajateltiin käyttää hyväksi hyödyksi juhannuksen tuomat vapaat nosturin lainaan. Vakiopaikasta, mistä yleensä vuokraamme vehkeitä, eli Ramirentiltä. He olivatkin jo kiinni, kun tämä ajatus välähti eli torstaina klo 16.30. No, naapurissamme oli sitten Cramo vuokraamo ja sieltä sitten J. kävi hakemassa uljaan pelin!

Perjantai eli juhannusaatto oltiin historiallisesti (siis liikkeemme) ekaa kertaa suljettu, koska omasta porukasta yksi on saikulla, ja appivanhemmat halukkaita lähtemään reissuun. Jotenka ilomielin päätimme pitää ylimääräisen vapaan ja käyttää se maalaukseen.

Ajatuksena tosiaan oli nosturilla saada tehtyä kaikki korkeat kohdat joihin ei tikkailla yllä. Eli talon päädyt sekä etukuisti. Nosturin asentaminen sinänsä paikoilleen ei ollu mikään juttu, mutta sen korin liikuttaminen edes johki suuntaan tuotti ongelmia. Pyydettiin sukulais-sähkömies katsastamaan tilanne ja tuomio tuli! Vähän oli vikkaa ja epävarma vehe!! Voi eiiii! Se nosturin syöttö joka menee eteen ja taa, siis siinä sisäkkäin olevat syliterit ei liikkunu kunnolla ja välillä jumittui. Voi eiiii!

Ei auta muu kuin maalata, sitä mitä ehtii tikaspuilla! J. maalas kaikkialta mistä yletti, vettä satoi välillä, sekä rakeitakin.
Kuva otettu 20.6.2014

Iltaan mennessä J. oli saanut maalattua terassin yläosaa savenvärisellä maalilla. Pojat oli intopinkeenä tahtomassa maalaamaan. Vähän annettiin maistaa miltä maalaaminen tuntuu. Pari lautaa kumpikin sai kokeilla.
Kuvat otettu 21.6.2014

Lasitettuterassi valkoistamaalia vaille valmis! Kyllä oli aika hauskaa kommentointia meillä, kun alotettiin värillisellä maalilla maalaamaan. "Tämmöstäkö tää olikin?? Mä kuvittelin ihan toisenlaiseks! Onko tää nyt ihan oikee koodi? Mut oikeesti tää on parempi kuin hyvä? Ihan omituinen maalinväri, mikä tää on? ... Todellakin tää on sellanen väri että ei tiedä mikä on, ei oo harmaa muttei ruskeekaan. Savenvärinen siis!

Ja tähän asti J. pääsi toiselle päivälle. Niin ja nurmikkokin vihertää jo! Vähän on vielä aikalailla laikukas. Pitää sitäkin parannella vielä siementämällä lisää.

1 kommentti:

  1. Moi :)
    Hyvähän tuosta tulee...Väri on upea!
    Sateet ja rakeet ovat kyllä nyt tänä juhannuksena hieman haitannut ulkotöitä...
    Kivaa juhannus-sunnuntaita vesisateesta huolimatta.

    VastaaPoista