tiistai 22. huhtikuuta 2014

Temppulan väritys hakusessa

Tänään päätimme käydä maalikaupassa. Minä en töiltäni ehtinyt, aina sattu tulemaan just sillo asiakas ku ois pitäny lähteä. No, Jarkko meni sitten yksin kun sattu olemaan "joutilaana".

Kyseli reissullaan rautakaupan myyjältä vähän neuvoja maalisävyistä sekä rappauksesta. Meillä on ollut ajatuksena jotain harmaata sävyä. Ollaan sillä silmällä katseltu taloja, mut mikään väri vielä ei oile iskeny. Pari hyvää on ollut, mutta jokin puuttui.

No, kotia ku päästiin niin J. vippas maalikortteja ja karttoja kahteltavaks.
Kuvat otettu 22.4.2014

Vissiin kai hälleki jotain mieluisia värejä noissa, kun kerta tälläisia toi. Ja yks kyllä siellä meille kummallekin on ylitse muiden. Mutta kolme aika hyvää harmaata vaihtoehtoa on.

Tikkurilan KaunisTalo; 40 Saarela kortti 613X, 38 Kaarnala kortti 565X ja Kattoväri kortti 612X
 

Nuo värit kun näkis livenä jossain talossa, ois aika bueno. Netin ja näytön väreihin ei oikeen oo luottamista, mutta antaahan tuo jonkinmoisen kuvan kuitenkin. Aijotaan näistä ostaa pikkupurkit maalia ja maalata jämälautoja näillä väreillä... ompahan vähän mietiskeltävää... taas...

Käykö ees kukkaa lukemassa?, mutta jos käy, niin kerrohan mielipittees näistä harmaista. Minkä ite valihtisit jos nää ois sunkin vaihtoehot. Heeeh A,B vai C... Tummansinistä taloa tällä kertaa en laita! Jotenkin se vaan on näihin kallistunut.

Vapun jälkee pittäis ruveta maalailemaan. Kivijalka saa jäädä syksyyn rappausta odottelemaan. Saapi rauhassa päästellä hikihöyryjään kesän helteissä. Kuulema tullee rappauksesta parempi ja tasaisempi jälki kun on saanut kuivua kunnolla. Kalkkia tai jotain puskee läpi ja jos nyt rapattais keväällä, niin myöhemmässä vaiheessa rappauksesta saattaa tulla läikikäs. Näin kerrottiin maalikaupassa!! Ja me uskotaan kun sanotaan!

2 kommenttia:

  1. Moi :)
    Kannattaa nyt maalata ne jämälaudat, ja katsoa noita värejä kaikessa valossa, auringonpaisteessa ja pilvisellä kelillä... niin monta "harmaata" taloa näkyy tuolla maisemissa, jotka tietyssä valossa näyttää ihan violetiltä :(

    VastaaPoista
  2. PP Nivalasta on samaa mieltä, ei kannata maalata "liian harmaaksi" jos ajattelee tulevaisuuttakin, niin vaaleempi parempi, sen päälle on helpompaa lähteä muuttamaan väriä kuin tummaan. Ja mitenkauan sitte harmaa on in, pian siihen kyllästytään ja suositaan kohta päinvastasia värejä ja onhan liian harmaa meidän ympäristöömme vähän sopimaton väri kun on muuteski paljon harmaata ja pimeetä. Mutta hyväksyn kyllä mustatki talot, jokainen päättää perheenä. mut ku kysyt nii Vaaleenpunanen....

    VastaaPoista