torstai 24. lokakuuta 2013

Nosto-ovi ja hiottu lattia

Koko eilis päivän satoi tai oli semmonen suhnunen päivä. Plussaakin oli reippaat seittemän astetta. Ja meidän ensilumikin katos pihamailta. HÖH! Tänään vähän samanmoinen päivä...

NO, Eilen kuitenkin tuli nosto-ovi, joka toimii hauis voimalla ylös, alas.

Parisen viikkoa sitten Jarkko kävi pensselöimässä tallin sähköhärpäkkeiden ympäryksiä. Saapi sähkömies laitella näpsyttimiä ja pistokejuttuja paikalleen.

Kuvat otettu 23.10.2013
Lattiahiontamies kävi toissapäivänä hiomassa yllätys yllätys lattian! Koneessa oli oma imurinsa mikä imi betonipölyä pois, jotainhan väkisinkin lentelee sinnetänne. Hionnan jälkeen lattiasta tuli hieman harmaampi ja karheampi.

Hionta pitää tehdä sen takia että pintaan tarttuu myöhemmässä vaiheessa tehtävä praimerointi, joka sitoo betonista nousevan pölyn siihen paikkaan. Meille tämä siksi, ettei sitten tarvii pölyjen kanssa aisvastella kodissa asuessa. Tietääkseni tätä praimerointia ei tehdä normaalisti, ellei sitä erikseen pyydetä.

Meidän tilanteessa, ei vieläkään ole onneksemme seinäkyprokkeja asennettu. Nyt päästiin hiomaan aivan seinän alajuoksun reunan vierestä. Nyt annetaan lattian levätä... saapahan kuivua nyt kunnolla. Nyt on kulunut 4 vk valusta. Pölyt on kohta laskeutunut, niin pitää käydä imuroimassa koko huusholli. Tänään Jarkko imuroikin puolet huushollista. Aluksi pöly ei millään meinannut irrota lattiasta, piti ottaa suutin pois ja pelkällä putkenpäällä imuroida senttisentiltä. Ja sillä lähti hyvin! Jospa huomenna jatkuu imurointi.

Sekin on hyvä juttu, kun vielä ei ole seiniä. Sen takia että, kosteus liikkuu paremmin huoneista pois. Lämmin ilma on saanut kulkea vapaasti koko talossa.

Tänään kannettiin takaisin sisälle villat, ne on kulkenu eestaas terassin väliä. No, jospa ne seuraavaks hyppäis seinille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti