torstai 17. lokakuuta 2013

Maalämpökoneen tuleminen

Maalämpöputket sai tänään kyytiä! Ne lyheni määrämittaansa ja sai pienempää putkea niskaansa. Jättimäinen mööpeli tuli teknisentilan nurkaan. Ja siinähän oli asentajalla ensiksi miettiminen, että mitenkä hän saa laitettua kaikki putket mahtumaan ja vielä oikein päin. Jotain muita putkia pitää siirrellä kun ne oli vähän "väärässä" kohtaa. Ja valo, joka on siis katossa on myös vähän väärässä kohtaa, pittää vissiin siirtää lähemmäs ovea. Nämä jutut on vissiin vähän "vahingossa" menneet kun yleensä tekninentila on tietyssä asennossa ja meillä se on käännetty 90 astetta. Niin sen takia on sitten kääntelemistä noissa putkissa, kun eivät menekään niinkuin muissa "normi" tiloissa. Ihmetellään myös sitä, että mihin me saadaan mahtumaan keskupölyimurikin. Kuulema ei oo ongelmaa! Jos siis minä nyt oon ihan oikeen ymmärtäny!! Heh.

Tässä illanmittaan kun Jarkko kävi katsastelmassa teknisentilan uusia tulokkaita. Niin rupes vaan epäilyttään että onko ne ihan oikeesti nyt kunnolla laitettu. Meinaan siis kun nuo maalämpöputkista lähtevät pronssisen väriset putket menee suoraan tuohon koneen kylkeen, ja ne heiluu aika kivasti. Että pitäiskö niiden mennä tuonne takaseinään ja ruuvata ne sinne kiinni, eli harkkoseinään. Sekä koko tuo kone kaappikin heiluu. Mitäs sitten tapahtu kun sinne isketään se nesteinen massa sisään niin tipahtaako se lattiasta läpi ku tuntuu jotenkin niin huteralta. Hmmm. Ja sitten tuo ihanan punasenoranssi pikkupallo tuolla ylhäällä, aika söpö on. Niin eikös senkin vois juntata myös harkkoseinään kiinni. Mutta tästähän me keskustellaan ja otetaan selvää! Mutta tällaisia juttuja me nyt mietitään. Ja tuo lattia, ihan oikeesti. Onko se hiekka siellä alla karannu jonneki... Pittäiskö avata kaivon kansi ja ruiskia sinne betonia lisätäytteeks??
Kuvat otettu 17.10.2013
Sora tillaus tuli tännään autotallin etteen ja sitä sitten pääs tasottelemaan sopivaks luiskaks. Lissää pittää hommata sitten keväällä tuohon katoksen paikalle. Ja betonilaatta valaa. Mutta se ensikeväänä sitten. Ja kahtokaa! Lunta! Pikkupojat tänä aamuna meni heti tekemään mitälie ukkoja täällä väliaikas kodissa.
Toissa aamuna oli tiiveysmittauskin. Ja kuulema tuli superhyvät tulokset. Palaan niihin sitten kun mulla on ihan mustaa valakosella! Jarkko kanto kaikki villat sisätiloihin sen testin jälkeen. Seinälevyt kuitenkin jättivät pihalle, ne oli niiiin hyvin pakattu, että eivät kyllä varmasti kastu!! Saavat timpurit siitä sitten napata yks tai kaks kerrallaan tai enemmän jos niillä on tarpeeks habaa! Ja ennenkaikkee eipä kasa oo tiellä sisällä.

Tännään muuten minä päätin, että keittiön ja olohuoneen seinä, se mikä on meijän makkaria ja ph vasten tulee myös sillä shaali värillä. Eli valkonen pois kokonaan. Sitä valkosta tulee siis pelkästän kammareihin. Soitin aamulla eka ja kysyin asiaa. Tilaus oli tehty 10.10. jo eteenpäin. Mutta lupasivat kysellä jos eivät vielä maaleja ole purkittaneet, niin silloin onnistuu. Ja jeeee, onnistui! Onneks muutkin tekee nää hommat just ennenkuin pittää lähettää tarvikkeet eteenpäin. Parilla kaverilla kun on värillisiä seiniä joka puolella, niin ei voi olla huono valinta tämä. Kerta heidän kotonaan näyttää niin hyvältä! Toki ei oo sama maalisävy. Tällä kertaa en ihan kopio muita, mutta melekeen!

Niin ja sitten semmonen juttu, Topi kalusteesta! Olin valitsevinani Topi kaupassa erään keittiön. Tyyliini yksi tällainen keittiö. Sen kummemmin ajattelematta onko kaapin korkeus mikä... (oli korkea malli)

No, yks päivä tässä "terävä" sähkömies laitteli välitilaan piuhoja ja kahteli meijän tukipuita. Ja rupes sitten kyseleen että ollaanko nyt ihan tosissaan laittamassa matalia keittiönkaappeja. Me vaan oltiin ihan pihalla, että mitä ihmettä. Onko kaappeja sitten erikorkuisia?

No, ei muutakuin Topi kauppaan kysymään juttuja. Marssin oikopäätä ostamani (luulemani) keittiön luo. Että tämmösen minä tilasin, tällä korkeudella... No matalahan se oli meille valittu, ilman valintaa! Onneksi vielä ehti vaihtaa siihen korkeampaan malliin joka alunperinkin haluttiin. Koskaan vaan sitä vaihtoehtoa meiltä ei osattu kysyä, kun kaikki mitä halusin tuli apteekin hyllyltä tilaus vaiheessa. Eikä mullekaan tullu mieleen sitä kysyä, kun luulin vain yhden vaihtoehdon olevan.

Niin ja vielä sitten vaihdettiin vitriineihin lasihyllyt kun pittäähän valotkin niihin saada! Eikös vaan!? Ja onnistuhan sekin. Toivotaan nyt, että tässä ois kaikki viimetinka vaihdokset ja veivaukset tässä näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti