tiistai 24. syyskuuta 2013

Betonilattian valut

Kylläpä meitä oli vastassa, niin mahdottoman suuri autolaitos pihassa!
Kuvat otettu 24.9.2013

Tuhtia tavaraa tuli tohinalla. Tasotus hommat kävi pojilta notkeesti. Betoni ... ( ei siis sementti, niinkuin koko päivän siitä puhuin! Sementti on vaan ainesosa betonista. Kyllä vain, tässä raksailussa oppii koko ajan uutta! Ja niitä mun on tänne kiva kirjotella ja näyttää välillä tyhmältä... heeh! ) ... oli kuulema tuhtia, eli sopivan kuivahkoa. Voimanpatti kasvaa betonia tasoitellessa, kun on vastusta enempi. Tasoituksessa pojat käytti alumiinilautaa, ettei se päästele mitään orgaanista silppua betonin sekaan, näin "märkä" vaiheessa. Alkuun kun luulin taas, että laudanpätkällähän nää vetelee! Näitä lautoja oli erimittasia niin sai hienosti tehtyä kallistuksia tai isompia pintoja kerralla.
Näin se vaan homma etenee. Tähän pisteeseen päästiin kun betoni loppu ja uus rekallinen tuli ainetta lissää. Mutta sitten tuli jotain ongelmia, rekasta hajos joku osa. Sellanen jota tähän hommaan tarvitaan ja sitä ne tuunaili jonkun aikaa. Mä lähin sitten omiin töihini.
Illalla piti piipahtaa ja käydä katsomassa miltä näyttää. Kyllä lattia kiilti ja oli kivinen tuoksu.
Autotalli oli tehty myös. Hyvältä näytti myös täälläkin!
Betonia tuli noin 8 cm. Joten aikaa kuivumiseen menee 1 cm viikkoa kohden. Eli 8 vk menis kuivumiseen. Ja tämähän toki tarkistetaan ja pidetään lattia auki niin kauan kuin mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti