torstai 15. elokuuta 2013

Porakaivo maalämmölle

Eilen illalla noin klo 21.30 poramiehet tulivat tsekkaileen paikan aamua varten valmiiksi. Kuorma-auton kyydistä pudotivat poran paikalleen.

Aamusella yheksän kieppeissä alottivat poraamisen. Tavoitteena oli 120 metrin syvä reikä. Aina jännittää onnistuuko poraaminen hyvin. Puoliyhteentoista mennessä oli päästy melkein 80 metriin.

Kuvat otettu 15.8.2013

Kohta sen jälkeen pora ei mennykkään enää alas ja rupesi nykimään. Siinä vaiheessa oltiin päästy 93 metriin ja piti nostaa pora ylös ja katsoa mikä sillä on ongelmana. Ja löytyihän se vika. Poran sisällä oli kolo jossa on joku putkiosa mikä oli hajonnu kappaleiksi sinne sisälle. Sitä kuulema sattuu noin kerran kk. Kulumisesta johtuvaa, ei mitään ihmeellistä siis. Ja tämän jälkeen uusi putkiosaporaan ja pora takaisin paikalleen. Puhtaaksi tulleet jatkot perään vaan. Se homma meni sutkisti. Valmiiseen reikään sai vaan laittaa.


Kerällä olevat letkut täytetään vesi ja etanoli seoksella. Paksupää upotetaan valmiiseen reikään aivan pohjalle saakka, 120 metriin asti.


Käsivoimin onneksi ei tarvinnut sitä reikään ahtaa, vaan oli kätevä masiina joka putket vettä täynnä olevaan reikään tunki.Iltapäivällä tuli oikeen tontille suorastaan ryysis! 4 rekkaa yhtäaikaa pihassa! Tänään saapui talon pohjaa varten valumuotit.


Tässä ei kauaa nokka tuhissu kun tavara oli lapattu maihin. Maalämpöputki oli paikallaan ja sitten täytyi letkut yhdistää yhteen. Se tapahtu hitsaamalla! Akusta tai mikä se sitten ikinä olikaan se vehe... Niin piuha letkunpieleen kiinni ja se lämpeni aika kuumaksi. Koskin, ei polttanu! Se sulattaa putket yhteen ja ne on ikupäiväsesti liimauteneet toisiinsa.

7 tuntia poramiehet teki nämä hommat tauotta!! Kalliota oli heti alusta loppuun asti, eikä ollut matkalla kivitaskujakaan. Eli helppoa oli porata. 3 metrin syvyyteen asti laittoivat rautaputkea tueksi, ettei  maasorru. No, meillä ei sitä ongelmaa ollu. Mutta laittoivat kuitenkin. Joissain paikoissa ekat metrit saattaa olla jotain muuta maata kuin kalliota. Joskus he joutuvat laittamaan rautaputkea pitemmälle matkallekin. Muutoin reikä menee tukkoon.


Meijän piha pellollepäin on aika hopeen näkönen!! Jospa tulis nyt ne rankkasateet tässä vaiheessa ja pesisivät puut putipuhtaiksi. Ja sitten ei tarttiskaan sataa muutamaan viikkoon...


Ens viikolla alkaa sitten anturanteko ja samalla täytetään tämä maalämpöputki alue piiloon.

Paniikki meinaa iskeä; Ens perjantaina olis parit dedlainit... TAKKA ja KODINKONE valinnat. Eiköhän ne selviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti