keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Laiturin piilotus

Muutama vuosi sitten, kun saimme etupihan havukasvi pihasuunnitelman ja se oli erittäin helppo, toimiva ja niin meidän näköinen. Pyysimme vuosi sen jälkeen, samalta puutarhurilta suunnittelemaan laiturin (likakaivojen) ympärille Kukka suunnitelman.

No sehän onnistui.  Ei mennyt kuin viikko,  niin meillä oli paperilla suunnitelma sekä valmis ostoslista mitä kasveja tarvitsee.

Viime kesänä meidän piti ahkeroida, mutta jotenkin se vaan jäi. Oli niin paljon kaikkea muuta, pojat ovat kasvaneet isommiksi ja niillä on aika aktiivinen jalkapallo ja suunnistus harrastukset, jotka vei suurimman osan ajasta.

Toki sama rata jatkuu tänäkin kesänä,  mutta nyt ajattelimme repäistä. Meillä alkoikin juhannukselta kesäloma. Loman alun päätimme olla kotona ja käyttää hyväksi se vapaa-aika.

Aatonaattona kävimme puutarhalta hakemassa kaikki kasvit mitä siinä listalla oli. Kaikki ne kukkaset jotka oli keltaisia,  vaihdoimme ne muihin kasveihin. Mieli oli ehtinyt hieman muuttua! Esimerkiksi meille tuli ahomansikkaa. Se on aika hauska ja myös kiva jatkumo, kun etupihan altaassa on puolukkaa.


Suunnitelma toteutettiin melkein kässärin mukaan!
Kuvat otettu 21.6.2018
Olin myrkyttänyt noin neljä viikkoa aikaisemmin laiturin ympäryksen. Hyvin oli isommat rikkaruohot kuolleet.  Ensimmäiseksi tikutimme alueen josta halusimme nurmikon pois.
Kuvat otettu 22.6.2018
Sillä välin kun mieheni poisti nurmikkoa,  istutin kesäkukat jotka ostimme samalla kertaa.
Melkein joka vuosi olleet samantyyliset kukkaset. 
Sillävälin talon päädyssä näytti tältä!
Nurtsi oli siirtynyt jonnekin muualle. 
Alunperin meillä oli suunnitelmana, että laitamme reunuskivetyksen, sellaisen laatan jonka päältä voi myös ajaa nurmikko koneella. Se olisikin ollut kätevämpi, mutta me jouduimme laittamaan niin paljon multaa. Pohjalla oli saven oloista materiaalia, niin päädyimme laittamaan Puureunuksen. Jolloin kasveille tulee tarpeeksi kasvualustaa.


Laiturin päällemenon pohjalle ja laiturin reunoille sekä reunuksen sisäpuolelle laitoimme juuriestematon tai sen tyylistä kangasta.

Sitten aloitimme purkamaan multasäkkejä joita olimme varanneet noin 15 kappaletta. Tiesimme että tämä multa määrä ei riitä muutakuin yläreunaan. Mutta aloitimme näin, koska meidän piti saada mansikat ja muut pikkurehut purkeista pois. Ettei ne kuole meidän käsiin!

Istutimme alkupäähän muutamat suunnitellut kasvit ja hakkeet laitettiin vielä päälle. Sekä hyvä kastelu.


Heti kun arki alkoi eli maanantaina, niin tilasimme pienen multakuorman ja sehän tuli heti. Kyllä on hyvä palvelu! Ei tajuttu tilata ennen pyhiä... No meillä nyt oli vähän kaikenlaista muutakin äksöniä, niin ei kyllä tullu mieleenkään!

Kuva otettu 25.6.2018
Multa siirtyi kottikärryillä näppärästi altaaseen.  Multaa jäi vajaa puolet ylimääräistä, se käytetään nurmikon paikkaukseen.

Kuvat otettu 26.6.2018
Sitten vain istutus puuhiin. Ensiksi mallailin,  sitten rehut istutusmultaan omille paikoilleen.  Lopuksi laitoimme haketta, hillitsee rikkaruohojen kasvua ja pitää mullan kosteampana.


Pari kesää sitten olimme reissun päällä ja piipahdin eräässä puutarhamyymälässä Tampereella. Sieltä löysin hauskan askelman, se oli ihan pakko ostaa!  Tiesin heti mihin se tulee ja nyt sekin on omalla paikallaan!

Valmista! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti