sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Vuositarkastus

Tätä päivää oikeastaan ehdittiin ruveta odottamaan jo helmikuusta. Silloin tuli täyteen yksi vuosi asumista. Silloin jo mietiskeltiin että mitähän valittamista meillä olisi kun tarkastuspäivä tulee.

Nyt se sitten tuli, ja ihan tosissaan mietittiin onko jotain reklamaation aihetta jossain. Tyyliin seinät halki, nurkat vinot, lattia kupruilee tai jotain muuta sellasta, yms ja vieläkin pahempaa! Mutta ei kyllä tullut muuta mieleen kuin omat tekemät viat.

Varautukaa tähän talon emännät (miehet ei taija välittää sen kummemmin...)!! Siivotkaa tai (jos siis haluutte) oikeestaan pyyhkikää pölyt kaapistojen alta, vessan nurkat, saunanlauteiden alustat. Mä en varautunut tähän näin. Kyllä me huushollista imuroitiin ne pahimmat ja järjesteltiin suurinpiirtein yleissiistiks. Mutta tarkastajalla olikin taskulamppu millä tutki siis just ne pölypaikat.. heeeh. Ja minä kommentoin omiani, ja tarkastaja sanoi että tää on tää sama laulu kaikilla naisilla... tuttua juttua... Niin että tehkääpä te joilla tää on edessäpäin, toisin!

No hyvä lamppu oli tarkastajalla, silikoneista löyty vähän kupruilua. Tapahtuu joskus näin kun betonilaatta kuivuu niin nurkat elää. Silloin voipi silikonit ja lattialistat vaihtaa paikkaa...

Eli huomauttamista tuli kodarin kaappien alta ja saunan lattian raja silikonien korjaus. Sekä muutamasta huoneesta korjataan lattialistat alemmas. On joissain kohdissa vähän tullut rakoa.

Tästä sanoin että muutaman kerran ollaan narisevia ovia öljytty, toki osittain kuuluu asiaan narinat. Mutta jos heillä on siihen parammat voiteet ja niksit oviin. Kiristävät kuulema saranoita, lisäävät parit ruuvit niihin kun on niin painavat ovet.

Autotallista ei tullut mitään huomauttamista.

Lisäilty 17.5.2015

Nyt on lattialistat korjattu, ja sehän kävi kätevästi. Vasaralla naputeltiin ja lista laskeutu nätisti alas. Sitten naulapyssyä perään. Itse luulin että ois suurempikin homma ollu. Lista irti ja takaisin oikeelle kohalle. Mutta alunperin listoittaja on laittanut harvakseltaan naulat, jotta myöhemmässä vaiheessa on helppo naputella alas ja lopulliset naulat paikalleen.

Kuvat otettu 12.5.2015

Silikoni kuprut korjattiin uudella silikonilla. Ja ovien narina kohtalo tarkistettiin. Muutamaan ovensaranaan lisättiin ruuvit. Niin huomaa monikko taas... minä olin seurana, ja korjaaja teki hommat... heeh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti