maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hedelmäpuut paratiisissa(ko)

On ollu vähän päivitys Onkelmia... oma tietsikka ei pelitä ja pittää turvautua muistitikkuun ja työpaikan koneeseen!!  Siks on ollu näin kova viivästys päivittelyssä.

Sillävälin kun J. oli sirkkelikaupoilla niin meitsi kaiveli kuoppia maahan mitattuihin kohtiin. Talonseinästä matkaa on 6,5 metriä ja puiden väli on 6 metriä. Keskimmäinen puu tulee olemaan pikkuvessan kohdalla. Ja kummaltakin puolelta taloa eli lasitetulta terassilta näkee luumupuun ja kodarista tai etuterassilta näkee omppupuun.

Kuopan syvyys oli 40 cm ja halkaisija noin 50-60 cm. Ympäriltä otin maata pois vielä halkaisijaltaan 1,5 m aluelta, kivet oli ulkomittana.
Kuvat otettu 18.7.2014
Kuoppiin iskin puidentaimet ja mallailin että onko ne milläänlailla linjassa. Keskimmäinen oli 5 pois linjasta joten piti vähän fiksailla kuoppaa toiseen suuntaan. Sitten puut pois ja tukipuut iskettiin maahan tukevasti paikoilleen ja sitten multaa kuoppiin. Kuoppiin meni multaa 2-3 säkkiä kalkin kera. Ja parisangollista vettä. Välillä tallasin multavelliä tiiviimmäks. Kastelin juurakonkin erittäin hyvin ja kohopenkkiin istutettiin. Multaa meni ympärille vielä 2-3 säkkiä multaa. Ja vähän tiivistystä ja kalkkia sekaan. 

Reunoille mullanpäälle laitoin kangasta, ettei rikkoja kasvais kovinpian.


Kankaan ja multakummun päälle laitoimme haketta hyvän kerroksen. Ympärille runsas määrä kiviä reunukseksi. Vettäsatoi, mutta siitä huolimatta kannullinen vettä niskaan. Ja tätä seuraavat pariviikko, jotta puut juurtuu hyvin.

Satoakin on tulossa, toki ei meidän ansiosta, vaan puutarhan joka piti puita jemmassa meitä varten. Pitäis hennoa ottaa se pois jotta puu ei kuluttais energiaansa kirsikan kasvatukseen vaan omaan runkoonsa.
Näkymät sisältäpäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti