keskiviikko 5. helmikuuta 2014

100 postaus ja LOPPUTARKASTUS!

Tästä tulee varmaan pisin postaus ikinä!! Ja tämähän on oikeen juhlapäivä Temppulalle ja Temppula-blogille!

Temppulassa oli tänään Lopputarkastus ja talon luovutus meille! Voi kuinka kiva tunne se onkaan!! Mutta siitä sitten postauksen loppupuolella lisää, kun alkuun laitetaan viimepäivien kuulumiset eka.

Joku aikasitten laitoin tilaukseen ensiviikolle niitä nollakelejä, jotta pääsisin pesemään ikkunat ulkopuolelta. No maanantaina oli +1 astetta, ja pakko oli mennä tiskaamaan ikkunat illalla pimeessä. Oli mulla suunnistuslamppu pääkukkosella. Sormetkaan ei jäätyny, aikakin meni sutkisti, eikä kenkäänkään menny lunta. Lasiterassin laseja en pessy, kun ne on aika ihmismäisen siistit... riippuu tietenkin kenestä puhutaan! Jääköön se pesu ensikesään suosiolla.

Saunaan oli alkuviikosta saatu ikkunanpokat sun muut somisteet paikoilleen. Kivet vaan on vielä kaupassa.
Kuvat otettu 3.2.2014
PääOvi oli saatu paikalleen. Ja kummasti valostu eteinen.
Kuvat otettu 4.2.2014

Ovien väliin lattian rakosiin hopeiset listat. Ja terassin ovesta puuttui ristikko, joten sekin on nyt paikoillaan.


Eilen kodinkoneet asennettiin omiin koloihinsa. Kerrassaan hyvältä näyttää!!
Kuvat otettu 5.2.2014
Keittiöstä kuvia vähän sieltä sun täältä... Oranssi juttu on sammutuspeite.

Meijän makkarin seinännurkassa on pitkä reikälista. Se on semmonen ilmastointi juttu seinälle. Siitä mennee huoneilmaa seinän väliin. Ja pitää sitten sisäseinää kuivana, kun toisella puolella on se kylppäri ja sen jälkeen sauna. Kosteuseristeet ja laatat pysyy ikiajan seinällä, eivätkä tipu. Sitten jostain katon kautta ilima mennee pihalle. Tää on nyt rikkinäinen puhelin, tyyliin kerrottu! Eli lukijan vastuulla.. heeeeh, ehkä meni sinnepäin tai jotain. Kuiteskin kuulemma tooosi hyvä juttu!

Ja pojan huoneessa oli kotelointi, jossa reikä. Niin siihenkin tuli peitelätkä. Kyllä nyt on siisti!

Autotalliin ikkunanpieletkin siistiytyi oikeen urakalla, kun sinnekin tuli pokat!

Takan eduspelti, ilmaluukku ja keraaminen lattialista, oli tämänpäivän viimeinen raksahomma. Onneksi olin paikalla näkemässä mikä juttu oli vimppahomma! Ja se oli pikkuruinen ruuvi, joka liimauksen kera ruuvattiin ilmaluukkuun kiinni. Heeeh!! Nyt on enää sitten talonväen ruuvit ja naulat etsinnässä...

Lopputarkastus on tänään suoritettu ja talo luovutettu meille. Raksa-avain pois annettu... Paperi oli melekeen tyhjää täynnä! Pari rastia ja päivämäärät, paikalla olijat sekä allekirjotukset. Näin ne hommat pitää edetä. Tämäkin tapahtui viikkoo aikasemmin mitä odotimme alunalkujaan. Eli notkeesti meni tämä rakentaminen 9 kk talokaupoista, kivijalasta 6 kk.


Kyllä me Vollattiin yhessä, kun kaikki "vieraat" lähti raksalta. Ja kummasti sisuskaluissa talo muuttu kodiksi. Vaikkakin lattioilla on suojapaperit ja pölyä jokapuolella. Tässä nyt tää pitkä viikonloppu annetaan takan liimojen ja eilispäivien pöytätasojen silikooonien rauhassa kuivua. Ja aletaan siivoomaan urakalla Talo-esittelyä ja tottakai meidän muuttoa varten.

Voi että!! Tiijättekö mitä??


Meillä on nyt Oma ja Uus TERVEELLINEN KOTI, TEMPPULA!!


2 kommenttia:

  1. Aiai kun on hienoa ja kodikasta jo ilman kalusteitakin. Nyt kelpaa asua ja nauttia omasta kodista!!
    Onnea ja siunausta uuteen kotiin!

    VastaaPoista
  2. Hei. Kiitos kiitos... Me ollaan ihan poikki naatti, kun ollaan nyt pari päivää puunattu. Huomenna tehdään viimeinen silaus. Katotaan ehditäänkö kiinnitellä meidän omia juttuja kattoihin ja seiniin ennen esittelypäivää. Tuntuu että aika tässä loppuu.

    VastaaPoista