maanantai 6. tammikuuta 2014

Imurointia ja saumoja

Ajateltiin aamusella yhdessä, että mennään vähän imuroimaan kaappeja ja lattiota murusista. No sinne kun mentiin, niin siellähän olikin laattamies hommissa! No, sitäkin tuli seurailtua ja pitihän sitä pitää kyselytuntikin siinä...

Minäkin siis imuroin jopa... kodarin kaappeja ja lattioita. Jarkko joutu imuroimaan yläosat, kun sinne asti en ylttäny. Kosteella vielä pyyhittiin (siis Jarkko) yläosat. (Se vaan on niin kiva puhua monikossa, mut tosiasiassa Jarkko siivoo täällä kyllä KAIKEN!) Nyt voipi sitten laittaa eteiseen ja kodariin yläsokkelit.
Kuvat otettu 6.1.2014
Saunassa oli päästy laittamaan sommitelmaa. Samoja lattialaattoja tulee seinän alareunoille. Mulla onkin sitten ennen tapetoimista iso urakka tiedossa! Pitäis tuo nuolien sisäalue maalata valkoiseksi! Meillä jossain vaiheessa, jotenkin en kyllä enää muista miks. On siis pidentyny pöytä, jota ei siis maalari tienny. Niin maalaus on jääny vajaaks. No, eipä tuo haittais varmaan ketään. Mutta jos mä jättäisin sen noin, niin mä tietäisin! Niin pakko se on mienlenrauhan vuoksi maalata, ettei vaan kajasta tapetin takaa tummempi sävy. Sitten joutuisin kaikille selitteleen että tässä tapahtui niin ja näin, huomaatko kun on tummempi tausta tms...
On se mukavaa, kun saa seurata ammattilaisia työnääressä. Siinä vierähti tunti jos toinenkin seuratessa ja kysellessä. Tosiaan mä varmaan voisin jo laatottaakin :)

1. Tässä isketään saumamössöä levellä lastalla saumoihin.
2. Tämä on tärkeä työväline, paksu kaapelin pätkä. Hirmu kallis väline... Sillä saa justiin sopivan muodon laattojen väliin. Ja samalla tiivistää mössön tiukasti ja tasaisesti saumoihin.
3. ja 4. Ylimääräiset mössöt ropisee lattialle.
Tämän jälkeen pehmeällä sienellä pestään laatoista ylimääräiset mössö tahrat pois. Ja samalla kirkasvalo näyttää että sauma on tasainen. Jos sielä on jotain röpylää, niin sinne massaa lisää ja sienellä tasoitetaan. Kyllä on vimpan päälle taas!!

"Kotia" kun tulin, niin heti piti kahtoo minkälaista saumausta täällä on tehty. Löysin pikakatselmuksella heti monta huonoa kohtaa. Kukahan täällä on laatoitellu?? Ei kyllä hyvältä näyttäny, nyt mä vaan katon täällä näitä pahis saumoja. Eipiä kertoa kellekään tästä!! Varsinkaan asunnonomistajille (anopille ja apelle) Heeh!

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Onpa teillä hienosti edistytty, ihanalta näyttää! Ei ole teillä enää kauaa muuttoon! Me tulemme muutaman kk:n jäljessä, joten täältä on tosi kiva käydä kattelemassa kuvia ja lukemassa tekstejä mitä tuleman pitää! Kiva että pidät blogia! Nyt utelen noista keittiön tasoista, ilmeisesti valikoimasta - minkä niminen? Kovasti yritän pähkäillä sen asian kanssa juuri nyt... puuh ;) Voimia sinne teille! Terkuin Riina

  VastaaPoista
 2. No heippahei! Kiva kuulla teistä! Voi mä tiedän niin ton teidän pähkäilyt!!!! Me valittiin topin vakio laminaatin mikä kuuluu ns samaan hintaan. R154, laminaatti, vaalea saarni kuvio. on meillä keittiössä. Kodarissa on harmaa sahattu R288. Joo, tosiaan muutto lähenee hirveetä vauhtia!! Onhan tää jännää ja kiva seurata tiiviisti mitä raksalla tapahtuu. Mietin tässä haluanko vielä jatkaa bloggailua jollain lailla, kun ollaan muutettu... No, katsotaan mitä tuleman pitää! Kyllä teilläkin jossain vaiheessa kaikki valinnat osuu nappiin, ette hätäile ja otatte yhen asian kerrallaan, vaikkakin tuntuu että jossain vaiheessa kaikki kasaantuu just tälle yhelle viikolle!! Ja muutoksia voi aina tehdä :)!! Tsemppejä teillekin :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Hienolta näyttää! 😊Mistä ootte muuten ostanut ulkoseinä valaisimet?

  VastaaPoista
 4. Hei! Hienolta näyttää! 😊Mistä ootte muuten ostanut ulkoseinä valaisimet?

  VastaaPoista