sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Temppulan ulkokierros

Aamupäivällä käytiin vähän ajelemassa pyörillä, "uusia" maisemia katselemassa, ensi kertaa omasta pihasta käsin. Tiet oli sulia, niin uskalsi lähtä ajeleen. Kävihän nuo miespuoliset muutamapäivä takaperin kokeilemassa, mutta kaks niistä kaatu ja palasivat kotiin. Samalla laittelin naapureille kutsuja postilaatikkoihin, ensiviikolla pidettäviin Me&I vaatejutskuille. Ystäväni on kyseisen merkin esittelijä. Samallahan saan pitää uudessa kodissa pienimuotoiset kaveri kekkerit.

Kotiin palatessa lupasin pojille, että mennään hakemaan pajunoksat valmiiksi pääsiäistä varten. Nähtiin niin monia puskia jo olevan pajunkissoilla, että se on yks hujaus kun ne on jo siitepölyssä. Sisältä käsin niitä on helpompi joka päivä vahtia. Niin ottaa ne sitten vedestä pois. Sitten koristellaan...

Pajut kun oli kerätty, niin menimme takamehtään nuotiolle. Tämä retki oli luvattu jo aikoja sitten mutta aina tuli jotain muita esteitä ja tänään oli sopiva hetki. Samalla ajattelin että nyt kierrän mökin ympäri ja napsimpa vähän kuvia muistiin.

Kohtahan tuo on niin lämmintä, että saa ruveta tosissaan miettimään talon väriä. Maalaus olisi ensimmäisenä ulkourakkana, sitten pihojen tekeminen. Mutta nyt matkalle talon ympäri, matka alkaa meidän omasta metsästä takapihalta...

Kuvat otettu 9.3.2014

Tykkään kovasti kalliosta, jäkälästä ja kaikista lähellä olevista puista. Takapihan haluaisin olevan mahdollisimman luonnollinen. Jotain simppeita puskia vois istutella, no sen näkee sitten joskus. Kävin tässä alkuvuodesta kansalaisopiston järjestämällä piha suunnittelu kurssilla. Se oli ihan hyödyllinen kurssi ja sai vinkkejä tulevaan koitokseen.


Etupihalle tulee jonkinlainen pengerrys ja portaat. Ja jotain puskahärpäkettä etupihan komistukseksi.


Tämä etupihan puusto ja jäkälikkö oli koko raksa ajan mun suojelukohde!

Tervetula Temppulaan...


Etupihaa toiselta puolelta, vai oisko tää sivupihaa... Keskimmäisessä kuvassa on poikien tekemä uljas lumilinna! Nyt vaan aika huonossa hapessa...

Liukumäki on muuttunu liejuksi... Muutamat mäet pojat ehti laskea... Voi voi tätä talvea!! Ei oo ollu lunta nimeksikään! No, ei oo ainakaan kovin tarvinnu tehä lumitöitä. Pari hiekanmurua on ilmestyny aina sillontällön eteiseen, mutta hei, ne jääkin sinne... On meillä hyvä etteinen!!
Piipahetaanpas pellon laijalla, katse vasempaan ja oikeaan... kasvillisuutta... ja ojan penkoilta haettiin ne pajun oksat.

Ja kierros päättyy tähän ja pajupuska on takanpäällä odottamassa tuunaus aikoja...